Građevinski centar MB * Adresa: Bruski put bb, 37000 Kruševac, Srbija Broj telefona: +381 (0) 63 69 76 85, +381 (0) 37 481 304 mail: gcentarmb@gmail.com Web adresa: www.gradjevinskicentarmb.com

MATOX 305G


Proizvođač: Matox
Dostupnost: Dostupno
Naziv: Mašinski malter 305G
Krečna glet masa za enterijere
Pakovanje: 20kg

MATOX 305G se koristi za fino izravnavanje (gletovanje) gipsanih ploča, malterisanih i betonskih unutrašnjih zidnih i plafonskih površina.570,00rsd

Podeli:

Matox 305 G je masa za gletovanje koja se koristi za fino izravnavanje gipsanih ploča, omalterisanih i betonskih unutrašnjih zidnih i plafonskih površina kao priprema za obradu istih bojama ili za nanošenje tapeta. Lako se priprema, nanosi i brusi.

Ne otire se posle sušenja. Ima izuzetno dobru paropropusnost, dobru prionljivost za podlogu. Daje ravnu i glatku površinu niže beline, odlično popunjava male šupljine i pukotine na podlozi. Nanosi se ručnim postupkom, a moguće je i mašinski T-Max i sličnim mašinama.


Specifikacija:
• Sastav: Punilo mleveni beli CaCO3, kreč, polimeri i aditivi
• Konzistencija-rasprostiranje na potresnom stolu. 160mm
• Vreme obradivosti Cca: 240 min
• Maksimalna debljina nanošenja višeslojno. 5mm
• Potrošnja 2kg/m2
• Rok upotrebe: na ambalaži
• Čuvati u suvoj, provetrenoj prostoriji, u zatvorenoj ambalaži složeno i zaštićeno plastičnom folijom na drvenoj paleti. Prilikom transporta zaštititi od mogućeg vlaženja. Ne sme smrznuti.

Podloga za nanošenje MATOX 305G mora biti bez masnoća i prašine. Metalne delove na zidovima premazati antikorozivnim sredstvom. Podlogu koja ima veliku i različitu upojnu moć premazati sa akrilnim prajmerom.

Priprema se mešanjem sa vodom u približnom odnosu 3:1 korišćenjem sporohodne mešalice, tako što se suva smeša postepeno ubacuje u vodu uz stalno mešanje do potpune homogenizacije mase. Neophodno je da odleži 10 do 15 minuta. Pre nanošenja na zid, ponovo, dobro promešati i prema potrebi izvršiti korekciju gustine mase pažljivim dodavanjem vode.


Podlogu koja ima veliku i različitu upojnu moć premazati sa akrilnim prajmerom (Scala MicroDISPERSER).


Pripremljena masa se nanosi na željenu površinu pomoću odgovarajuće čelične gleterice u sloju debljine 1 do 2 mm.

Može se nanositi u više slojeva, a najčešće se nanosi u dva sloja sa pauzom za sušenje. Prema potrebi, svaki sloj posle sušenja prebrusiti finim brusnim papirom.


Ostali proizvodi


Nazad na proizvode

Građevinski centar MB Bruski put bb, 37000 Kruševac, +381 (0) 63 69 76 85, +381 (0) 37 481 304, gcentarmb@gmail.com www.gradjevinskicentarmb.com