Građevinski centar MB * Adresa: Bruski put bb, 37000 Kruševac, Srbija Broj telefona: +381 (0) 63 69 76 85, +381 (0) 37 481 304 mail: gcentarmb@gmail.com Web adresa: www.gradjevinskicentarmb.com

MATCOAT TRAVERTINE


Proizvođač: Matox
Dostupnost: Dostupno
Naziv: MatCoat Travertine
Fasadni dekorativni malter
Pakovanje: 3kg

MatCoat Travertine je dekorativni materijal na vodenoj bazi koji omogućava kreiranje efekta prirodnog kamena - travertina.Pozovite za cenu

Podeli:

MatCoat Travertine je dekorativni materijal na vodenoj bazi koji omogućava kreiranje efekta prirodnog kamena - travertina. Koristi se za dekoraciju na spoljnim površinama. MatCoat Travertine je akrilni sitnozrni pastozni dekorativni malter. U svom osnovnom obliku proizvodi se u natur (off-white) nijansi. Sve ostale nijanse dobijaju se dodatnim premazima. Postoje dva sistema za spoljnu upotrebu.


Specifikacija:
• Razblaživanje: Voda
• Površine: spoljašnje
• Mešanje(pre rada): 2-3 min
• Minimun: +5°C
• Potrošnja : 3,5-6 kg/m² u zavisnosti od površine
• Vreme sušenja: 2-4 sata suvo na dodir, 48-72sata suvo (na 20°C, i maksimalnoj vlažnosti 80%)
• Nanošenje: nerđajuća gleterica

Na zid naneti silikatni prajmer u jednom sloju. Ostaviti minimum 12 sati da se prajmer osuši pre narednog sloja. Kada se prajmer dobro osuši, naneti MatCoat Travertine u jednom sloju, gletericom. Nakon sušenja naneti drugi sloj MatCoat Travertine, u kome se radi odgovarajuća šara. Ostaviti da se dobro osuši.

Naneti silikatni prajmer u jednom sloju. Ostaviti minimum 12 sati da se prajmer osuši pre narednog sloja. Naneti Mat Fas u odgovarajućoj nijansi, u dva premaza (2-3 sata sušenja između premaza). Završni efekat postiše se Mat Fas-om bas C u odgovarajućoj nijansi iz ton karte. Mat Fas bas C nanositi sunđerom ili četkom (u nerazblaženom ili razblaženom obliku, u zavisnosti od željenog intenziteta nijanse (veće razblaženje, svetlija nijansa)). Ispirati sunđerom tako da pukotine budu pokrivene premazom, a ravne površine isprane, čime se dobija efekat pravog Travertina. Naneti silikatni prajmer u jednom sloju (pažljivo, utrljati da ne ostavi tragove).


Na zid naneti silikatni prajmer u jednom sloju. Ostaviti minimum 12 sati da se prajmer osuši pre narednog sloja. Kada se prajmer dobro osuši, naneti MatCoat Travertine u jednom sloju, gletericom.

Nakon sušenja naneti drugi sloj MatCoat Travertine, u kome se radi odgovarajuća šara. Ostaviti da se dobro osuši. Naneti silikatni prajmer u jednom sloju. Ostaviti minimum 12 sati da se prajmer osuši pre narednog sloja. Naneti Mat Fas u odgovarajućoj nijansi, u dva premaza (2-3 sata sušenja između premaza).


Pre nanošenja, MatCoat Travertine dobro promešati sporohodnim mešačem za pastozne materijale (po potrebi razblažiti sa 5-10% vode). Naneti nerđajućom gletericom u debljini zrna. Izravnati površinu što je više moguće. Ostaviti 24 sata da se osuši. Drugi sloj MatCoat Travertina naneti u debljini od 2mm.

Dok je još vlažan materijal, površinu obraditi odgovarajućim alatom (plastični češalj, grebalica, oštra četka), čime se po površini prave šare i udubljenja u željenom pravcu (horizontalno, dijagonalno, nepravilno...). Kada površina počne da se suši (nakon nekih 30-ak minuta – vršiti proveru), lagano preći prohromskom gletericom po površini da bi se grube neravnine izravnale i dobila što više glatka površina između namerno napravljenih šara i udubljenja. Voditi računa o zaglađivanju površine: Prejak pritisak na površinu poravnaće šaru; Prejak pritisak i zaglađivanje površine koja je presušila rezultovaće tamnim tragovima od gleterice. Kada je površina u sledećoj fazi sušenja (15 min-2 sata, u zavisnosti od temperature), po želji, špahtlom ili nekim oštrim predmetom ucrtati blokove kamena ili cigle, potom opet malo zagladiti grube ivice.


Površina mora biti čista, suva, jednobrazna, bez pukotina i oštećenja, sa maksimalno 18% vlažnosti. Ne raditi na temperaturi nižoj od +5°C ili ako je vlažnost vazduha iznad 80%.

Ne raditi dok sunce direktno greje površinu ili je površina još uvek topla od sunca. Obezbediti dobro sušenje između slojeva nanošenja različitih materijala u sistemima. Sve navedeno odnosi se na nanošenje u normalnim uslovima temperature od +5°C do +23°C. Urađenu površinu smatrati suvom i otpornom tek nakon 48-72 sata od nanošenja poslednjeg sloja.


Ostali proizvodi


Nazad na proizvode

Građevinski centar MB Bruski put bb, 37000 Kruševac, +381 (0) 63 69 76 85, +381 (0) 37 481 304, gcentarmb@gmail.com www.gradjevinskicentarmb.com