Građevinski centar MB * Adresa: Bruski put bb, 37000 Kruševac, Srbija Broj telefona: +381 (0) 63 69 76 85, +381 (0) 37 481 304 mail: gcentarmb@gmail.com Web adresa: www.gradjevinskicentarmb.com

Mat White/Selecta


Proizvođač: Matox
Dostupnost: Dostupno
Naziv: Boje za zidove unutrašnje - Mat Aqua/Innevagg 25 Aqua
Boje za unutrašnje zidove
Pakovanje: 5l i 15l

Mat Aqua je veoma otporna, vodootporna, vodoperiva boja na vodenoj bazi koja se koristi za grundiranje i završnu obradu unutrašnjih zidova i plafona, u vlažnim prostorijama.5l - 728,00rsd

15l - 1999,00rsd

Podeli:

Mat White je mat boja na vodenoj bazi za grundiranje i završnu obradu zidova i plafona na suvim mestima unutrašnjih prostorija koje imaju niži zahtev pranja i otpornosti površine.

Ekonomično je rešenje za bojenje velikih površina(novoizgrađeni stambeno-poslovni objekti, tržni centri, super i mega marketi...) Ima dobru pokrivnu moć i meku strukturu kako bi omogućila ujednačeno i dobro pokrivanje površine. Ostavlja difuziono propustan sloj sa slabim naprezanjem i zbog toga može da se koristi na površinama koje imaju nizak procenat veziva.


Specifikacija:
• Razblaživanje: Voda
• Površine: unutrašnje
• Mešanje(pre rada): 2-3 min
• Sjajnost: 3 mat
• Potrošnja: 4-8 m²/L
• Vreme sušenja: 1-3 sata
• Nanošenje: četka, valjak, mašina za prskanje
• Rok upotrebe: na ambalaži
• Čuvati u originalnom i dobro zatvorenom pakovanju, na temperaturi od +5°C do +25°C, zaštićeno od direktne sunčeve svetlosti. Ne sme smrznuti.

Površina mora biti suva, sa dobrom prionljivošću, čista i bez slabo vezanih delova, prašine, vodorastvornih soli, masti i drugih nečistoća. Nove površine, moraju biti potpuno suve. Ispoštovati propisane uslove sušenja za nanete materijale. Stare površine potrebno je tretirati na odgovarajući način, da bi se uklonili ostaci stare boje, masnoća, prljavština, zidnih plesni.

Neravne površine izravnati odgovarajućim materijalima, jer boja ne može prikriti nedostatke prethodno nanetih materijala (loše naneta glet masa i sl.) Pre početka bojenja, ravnomerno naneti odgovarajući prajmer. Zaštiti podove i nameštaj pre početka bojenja. Voditi računa o temperaturi. Optimalna radna temperatura je od +10°C do +30°C. Nije preporuka koristiti boju na temperaturama ispod +5°C i iznad 35°C i pri relativnoj vlažnosti većoj od 80%. Navedeni temperaturni intervali podrazumevaju temperaturu prostora, površina koje treba da se boje i samog materijala.


Pre upotrebe boju dobro promešati (do dna). Boja se nanosi najčešće valjkom, uz mogućnost nanošenja četkom. Ukoliko se nanosi prskanjem, neophodno je da se malo razblaži vodom. Ukoliko se razblažuje, koristiti čistu, hladnu vodu. Imati u vidu da se prilikom razblaživanja smanjuje pokrivnost boje! U slučaju da se površina ne može obojiti iz jednog pakovanja, potrebno je homogenizovati materijal iz dva ili više pakovanja, naročito ako je boja tonirana.

Tokom bojenja, svako dodatno uticanje na boju (razlaživanje, dodavanje sredstava za nijansiranje i drugih), može da utiče na krajnji izgled osušenog filma premaza. Boju nanositi u dva pokrivna sloja. Voditi računa da je površina dobro osušena pre nanošenja drugog sloja. Da bi se postigli ujednačeni rezultati, kada se boja nanost valjkom, važno je da se valjak preko površine kreće mekim pritiskom u istom smeru.


Ostali proizvodi


Nazad na proizvode

Građevinski centar MB Bruski put bb, 37000 Kruševac, +381 (0) 63 69 76 85, +381 (0) 37 481 304, gcentarmb@gmail.com www.gradjevinskicentarmb.com